príprava

Turecký systém (1.)
príprava kávy v džezve  Je špecifický tým, že káva sa pripravuje v medenom krčahu ponorenom v horúcom piesku. Do nádoby sa pridá dávka jemne pomletej kávy spolu s cukrom. V správny moment sa naleje vriaca voda. Tento druh kávy sa dá piť dvoma spôsobmi: ihneď, kým sa čiastočky kávy stále vznášajú, alebo až po usadení kávy na dno. Obľúbený v Turecku, Grécku a na Balkáne.
Filtrovaná káva (2.)
príprava kávy cez filterPlátno alebo papierový filter spolu s kávou sa položí na vrchnú časť kanvice. Cez filter sa do kanvice naleje vriaca voda, ktorá zároveň prejde cez nasypanú kávu a ostane v kanvici v podobe kávy. Obľúbená v Nemecku a európskych kanceláriách.
Melior – Systém piestovej kanvice (3.)
príprava kávy v piestovej konviciPomletá káva sa nasype do kanvice s kapacitou jedna alebo dve kávy, v ktorej je naliata vriaca voda. Pomocou kovového cedidla s rovnakým priemerom ako kanvica tlačíme na dno. Hotová káva nám preteká cez sitko, zatiaľ čo použitá zmes ostáva pod cedidlom. Obľúbený v Belgicku, strednej a východnej Európe.
Moka (4.)
príprava kávyv mokka konviciVoda vrie v spodnej časti kanvice a preteká cez filter s kávou tlakom pary, až sa dostane do hornej časti kanvice. Filter by mal byť naplnený až po okraj. Len vtedy sa dosiahnu najlepšie výsledky so systémom mokka. Keď začne do vrchnej časti kanvice pritekať káva, stíšte oheň, pretože príliš vysoká teplota by v tejto fáze spôsobila horkú chuť vašej kávy. Pri príprave mokky nesmiete nikdy opustiť kanvicu. Absolútny favorit v talianskych domácnostiach.
Espresso (5.)
príprava kávy v stroji na espressoKáva je veľmi nestabilná tekutina a po chvíli mení svoje charakteristiky. Toto je jedna z príčin, prečo bol zostrojený stroj na espresso umožňujúci rýchlu prípravu viacerých šálok naraz. Prácou pri vysokom tlaku espresso systém umožňuje prírodným tukom a koloidom emulzifikovať a vďaka tomu urobiť kávu bohatou na chuť a arómu. Pije sa na celom svete.
Zalievaná káva (6.)
Odmerku najemno pomletej kávy dáme do šálky a zalejeme vriacou vodou.

Poznáte iný podobný nápoj? Kde sa vlastne začína espresso?

Ide o jedinečný a nenapodobiteľný nápoj. Je to vlastne malý kúsok drievka, z ktorého upražíme, pomelieme a pomocou vhodného stroja pripravíme jedinečný nápoj, ktorý sa skladá:

  • z vône
  • z krému
  • z emulzie

Prečo ho piť?

Dodáva telu potrebný kofeín a množstvo iných látok, ako napr. cukor a minerály. Stretnete pri ňom priateľov (ľudia rôznych vekových kategórií a profesií). Vychutnáte si chvíľu, oddýchnete si, zastavíte sa.

Potrebujete na to 3 veci v perfektnej kvalite. Len vtedy sa dosiahne dokonalý nápoj.

  • vynikajúca kvalita kávy
  • perfektný stroj
  • a človek ktorý rozumie káve a vie ju pripraviť

Ak jeden z týchto činiteľov chýba alebo je slabší, vždy sa to prejaví na kvalite espressa.



(c) 2008 Kontakt A s. r. o. | info@caffemauro.sk | Obchodná 52, 811 06 Bratislava
Technológia a dizajn: Netto SK