Pomalé praženie, systém kontroly kvality a balenie je typické pre túto značku a zaručuje vysokú kvalitu.
Gurmáni vedia, že okrem poznania dobrého receptu treba vedieť každú ingredienciu variť na správnej teplote.
Takisto aj chuť a aróma šálky kávy závisí od pozornosti venovanej najdôležitejšej časti produkcie kávy: praženiu zrna.
Počas praženia prebieha transformácia s názvom Mailladrova reakcia: zrno stráca váhu, mení farbu, zväčšuje svoj objem a vytvára arómu.
V našej továrni prebieha praženie pomaly, čo znamená, že rešpektujeme prirodzený čas, ktorý každý typ zrna vyžaduje podľa pražiacich kriviek. Na konci procesu je káva schladená vzduchom a to tento proces zastaví. V tejto chvíli sa pripravuje zmes. (Každé zrno má špeciálny čas praženia, avšak nikdy nie menej ako 15 minút.)
Pri pomalom pražení sa voda v zrnách vyparuje pomaly, a tým sa predchádza tzv. pop-corn efektu. Cukry karamelizujú bez prihorenia a vzácne vonné oleje (ktoré určujú arómu kávy) nevyprchajú, ale ostanú zachované.
Toto je jediný spôsob, ako sa môže stať zmes kávou s neodolateľnou chuťou.
(c) 2008 Kontakt A s. r. o. | info@caffemauro.sk | Obchodná 52, 811 06 Bratislava
Technológia a dizajn: Netto SK